Μετάλλαξη Δέλτα: Τι ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς για την εξάπλωση;

Πώς συνδέεται η εξάπλωση της μετάλλαξης με τον εμβολιασμό παιδιών;

Tο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με την επέκταση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα/ 29/1/21

Τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν μια ύφεση εδώ και μέρες, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 605 σήμερα σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, οι συσκέψεις των λοιμωξιολόγων για την μετάλλαξη Δέλτα είναι συνεχείς. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν έχει αλλάξει για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, η οποία ξεκίνησε από την Ινδία. Αυτό που δύναται να αλλάξει είναι η αυστηροποίηση στον τρόπο ιχνηλάτησης των κρουσμάτων από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Νόσησε πενταμελής οικογένεια στη Θεσσαλονίκη

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ γνωρίζουν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αν όχι και στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει την διασπορά του ιού στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μόλις έχουν αρχίσει να αποσυμφορούνται.  

Μετάλλαξη Δέλτα: Αναβαθμίστηκε σε μετάλλαξη «ιδιαίτερης ανησυχίας»

Εμβολιασμός παιδιών: Παραμένουν επιφυλακτικοί πολλοί παιδίατροι 

H επέκταση της μετάλλαξης Δέλτα και το γεγονός ότι η «ανοσία της αγέλης» δεν θα επιτευχθεί σύντομα ώθησε την Επιτροπή να συστήνει τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών και των παιδιών 12-17 ετών που φέρουν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, πολλοί παιδίατροι είναι επιφυλακτικοί ακόμα στο να προτείνουν στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς οι διεθνείς έρευνες πάνω στο ζήτημα παραμένουν ελλιπείς. 

Εμβόλιο: Πόσες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να εμβολιάζουν παιδιά;

Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να ανοίξει την πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών και για αυτές τις ηλικίες, όταν δώσει το «πράσινο φως» η Επιτροπή λοιμοξιολόγων.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top