Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Τι συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλον τον κόσμο για τη μετάλλαξη Δέλτα. βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Όσο επεκτείνεται και κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα που είναι μέχρι στιγμής η πιο μεταδοτική από κάθε άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα συμπτώματα - Το ποσοστό κάλυψης των εμβολίων

Βάσει των νέων δεδομένων, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που συνεδρίαζε σήμερα, φαίνεται να συστήνει τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ερτ.

Εμβολιασμός 12-15 ετών: Τι εξετάζει η Επιτροπή και ποιες οι συστάσεις ΕΜΑ

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο θα γίνεται σύσταση στους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά του, βάσει πάντα των δεδομένων που υπάρχουν για τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη και εφόσον δώσει το «πράσινο φως», η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού αναμένεται να ανοίξει άμεσα. 

Όπως όλα δείχνουν, οι έφηβοι θα εμβολιάζονται με το σκεύασμα της Pfizer, καθώς έχει εγκριθεί η χορήγησή του στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζουν τους εφήβους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top