Ινδική μετάλλαξη - Ελλάδα: «Καμπανάκι» Κικίλια σε όσους δεν εμβολιάστηκαν

Τι θα γίνει με τον τουρισμό σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας 

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν κάλεσε τους πολίτες που δεν το έχουν ήδη πράξει ο  Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω και της ινδικής μετάλλαξης η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.           
΄

Κορωνοϊός: 395 νέα κρούσματα - 21 νεκροί και 239 διασωληνωμένοι

«Η ινδική μετάλλαξη, η μετάλλαξη Δέλτα δηλαδή, είναι αυτή η οποία φαίνεται ότι κυριαρχεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πλέον και παρουσιάζει περιστατικά εδώ στην Ελλάδα. Προφανώς και μας ανησυχεί και μας απασχολεί, για αυτό και βλέπετε την εγρήγορση του συστήματος απόκρισης σε αυτό τον κίνδυνο: του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των επιστημόνων μας.  Ασφαλείς είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι ασφαλείς και κινδυνεύουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.  Νομίζω ότι πιο ξεκάθαρα δεν μπορεί να μιλήσει ένας Υπουργός Υγείας για την κατάσταση.  Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε πολύ υψηλό επίπεδο, με μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πλέον εμβολιαστεί.  Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Από τη στιγμή που η Επιστήμη έχει δώσει όπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι κρίμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας και αυτή η μετάλλαξη πράγματι αποτελεί έναν κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,.  

Μετάλλαξη Δέλτα: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown»

Για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, και το αν θα καταφύγει η κυβέρνηση ξανά σε μέτρα τύπου γενικού lockdown ή αν - επειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους -  ο κάθε πολίτης θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του και η οικονομία θα μείνει ανοιχτή, ο Υπουργός Υγείας απάντησε: 

 

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο


«Δεν μου αρέσει να προτρέχω. Ήρθαμε να συνθέσουμε, να βγάλουμε μπροστά τον πατριωτισμό και την αλληλεγγύη, έτσι ώστε κάθε συμπολίτης μας να προστατεύσει τον εαυτό του, την οικογένειά του, τις κοινωνικές αλλά και τις επαγγελματικές του συναναστροφές, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.  Έτσι πρέπει να πάμε μέχρι τέλους. Από εκεί και πέρα όμως, από τη στιγμή που σου δίνει η οργανωμένη Πολιτεία εδώ και σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να εξασφαλίσεις εμβολιαζόμενος τη ζωή σου, την υγεία σου, της οικογένειάς σου, αυτή είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την αρπάξεις.  Δεν μπορούμε μόνιμα να ζούμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Δεν μπορεί μόνιμα να μην υπάρχει κοινωνική ζωή, οικονομική δραστηριότητα, να μην υπάρχει τουρισμός που είναι η βαριά μας βιομηχανία,  Πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι την προσπάθεια των συμπολιτών μας, που για πολύ-πολύ καιρό ήταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και ως επαγγελματίες δεν μπορούσαν να έχουν τα προς το ζην».

Μητσοτάκης: «Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»


Ο κ. Κικίλιας σχολίασε και το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ο τουρισμός για τυχόν έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. «Δεν μου αρέσουν οι κοινωνικοί αυτοματισμοί.  Δεν είναι έτσι. Πέρυσι οργανώσαμε και παρουσιάσαμε ένα υβριδικό σύστημα υγειονομικών μονάδων στα νησιά, με πολλαπλό testing, Νοσοκομεία αναφοράς, αεροδιακομιδές και πλωτές διακομιδές και καταφέραμε αυτό το οποίο δεν είχαν άλλες μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες: τη δυνατότητα να μείνουμε πέντε μήνες ανοιχτοί από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο και να έχουμε σημαντικό μερίδιο του τουρισμού σε σχέση με όλους τους άλλους. Άρα, στηρίζουμε τα επαγγέλματά μας, στηρίζουμε τις κοινωνικές ομάδες, με σύμπνοια, αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη. Έτσι ξεπεράσαμε την κρίση αυτούς τους 15 μήνες και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top