Μητσοτάκης: «Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»

Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα

«Η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

«Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό, το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος, ο κύριος Fauci: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά»», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως η μόνη λύση μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Έκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα και Χαρδαλιά

«Στο ζήτημα της Μετανάστευσης, αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που η Τουρκία έχει να επιτελέσει ως προς την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι σε μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση, υπό δύο προϋποθέσεις όμως, τις οποίες θα πρέπει η Τουρκία να τηρήσει απαρέγκλιτα: Η πρώτη είναι η αποφυγή οποιασδήποτε εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών και η δεύτερη προϋπόθεση -προφανώς- είναι η αποδοχή της επιστροφής στην Τουρκία ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά και οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που η Τουρκία έχει να επιτελέσει ως προς την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών».

Τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη με μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση, υπό δύο προϋποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει η Τουρκία να τηρήσει απαρέγκλιτα: 

-    Η πρώτη είναι η αποφυγή οποιασδήποτε εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών

-    Η δεύτερη προϋπόθεση -προφανώς- είναι η αποδοχή της επιστροφής στην Τουρκία ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά και οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top