Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Έκτακτη σύσκεψη Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Νέα κρούσματα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Τα τέσσερα νησιά στα οποία παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. Οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε έκτακτη σύσκεψη στις 15:00, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Λίγο νωρίτερα, ο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα νέα κρούσματα με μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

Παραλλαγή Δέλτα: Όσα γνωρίζουμε - Κατά πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί, Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό, ωστόσο οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα 4 νησιά στα οποία αυξάνονται τα κρούσματα 

«Η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό», σημείωσε και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top