Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει για εστίαση, αθλητισμό, θέατρα

Από 15 Ιουλίου η εφαρμογή των νέων μέτρων

Όλες οι απαντήσεις για το τι θα ισχύσει με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη από 15 Ιουλίου. Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 29/6

Από τις 15 Ιουλίου αλλάζουν όλα στη λειτουργία της εστίασης, στην ψυχαγωγία και στις αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς θα τεθούν σε ισχύ τα προνόμια των εμβολιασμένων, που εξειδικεύτηκαν χθες από την κυβέρνηση. 

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

Από την ημερομηνία αυτή θα ισχύει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη και οι επιχειρήσεις εστίασης θα κληθούν να επιλέξουν αν θα λειτουργήσουν εξυπηρετώντας μόνο εμβολιασμένους ή ένα μεικτό κοινό. 

Αντίστοιχα, τις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και μόνο με τη χρήση μάσκας. 

Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους - Σε ισχύ από 15 Ιουλίου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, οι χώροι συναθροίσεων των πολιτών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους αμιγείς και τους μικτούς. 

Μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να πηγαίνουν στα γήπεδα

  • Στους αμιγείς κλειστούς χώρους πλην κέντρων διασκέδασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους και θέατρα θα ισχύει πληρότητα 85%, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self-test γονέων.
  • Στους αμιγείς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων θα ισχύει η πληρότητα 85% και δε θα απαιτείται μάσκα, ενώ στα αμιγή υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) η πληρότητα θα ανέρχεται στο 60%. 
  • Τέλος, στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα (αμιγείς χώροι) προβλέπεται πληρότητα 85%, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self-test γονέων.
  • Στους μικτούς κλειστούς χώρους η πληρότητα θα είναι 50%. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά και για τους μη εμβολιασμένους θα απαιτείται προηγούμενο αρνητικό rapid test. 
  • Στους μεικτούς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων η πληρότητα θα ανέρχεται στο 75% για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους, στο 70% για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους και στο 65% για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους. 
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. Στα μικτά υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης η πληρότητα θα ανέρχεται στο 25% και προηγούμενο αρνητικό rapid test θα είναι υποχρεωτικό για μη εμβολιασμένους. 
  • Τέλος, δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα για μη εμβολιασμένους.

Προνόμια εμβολιασμένων: Νέες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί τι θα γίνει με χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 15.000 άτομα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η πληρότητα να βρίσκεται στο 60%.

Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων που απασχολούνται στους «αμιγείς» χώρους. Κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως αυτό εναπόκειται στον επαγγελματισμό των ιδιοκτητών που αποφασίσουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, να φροντίσουν και για τους υπαλλήλους τους. 

Έρχονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Ποιους θα αφορούν

Πάντως σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Γεραπετρίτης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εξετάζεται για όσους κατατάσσονται για να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία και τους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων, χωρίς προς το παρόν να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top