Κορωνοϊός: Η Ολλανδία ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών

Ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα και φόβος για αύξηση κρουσμάτων

Συναγερμός στην παγκόσμια κοινότητα για την μετάλλαξη Δέλτα. βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εντατικοί γίνονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική τείνει να κυριαρχήσει μέσα στο καλοκαίρι. Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα χορηγείται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς το σκεύασμα έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο. 

Κύπρος: Ξεκινά ο εμβολιασμός νέων ηλικίας 16 - 17 ετών

εμβόλιο παιδιά

Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να προστατευθούν τα παιδιά έναντι σπάνιων περιπτώσεων σοβαρής νόσησης με κορωνοϊό. 

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιόνγκε δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προτιμά να εμβολιαστούν οι έφηβοι προκειμένου οι νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού να μην προκαλέσουν κύμα μολύνσεων το φθινόπωρο. 

Με το να προσφέρει εμβολιασμούς σε παιδιά, η Ολλανδία θα ακολουθήσει αντίστοιχες κινήσεις από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζουν τους εφήβους. 

Συνολικά έχουν γίνει 15,3 εκατ. εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ολλανδία, με τη χώρα των 17,5 εκατ. κατοίκων να οδεύει προς τη χορήγηση τουλάχιστον μίας δόσης σε όλους τους ενήλικες που το επιθυμούν έως τα μέσα Ιουλίου. 

Με τους εμβολιασμούς να ανεβάζουν ταχύτητα, οι μολύνσεις κορωνοϊού στην Ολλανδία μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και εννέα μήνες, ύστερα από μεγάλο κύμα περιστατικών τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top