Κορωνοϊός: Τέλος τα δωρεάν self test στην Αττική από 19/6 - Ποιοι οι λόγοι

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Δείτε ρεπορτάζ για τα self tests από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Self tests: Διάθεση από 14 έως 19 Ιουνίου σε καθηγητές και μαθητές

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΦΣΑ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς «εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test», αλλά και η κυβέρνηση αντί να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των φαρμακοποιών «βάζει και καινούργιο χαράτσι», σημειώνοντας ότι «το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Ο Φ.Σ.Α. εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά.

Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw
back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία.

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι.

Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top