Γλυκά Νερά: «Ούτε πτυχίο, ούτε άδεια έχει η ψυχολόγος της Καρολάιν»

Θα κινηθεί νομικά εις βάρος της κ.Μυλωνοπούλου ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

«Δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου» η κα Μυλωνοπούλου, επανέλαβε η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων, Βάσω Μπουκουβάλα. Πρόκειται για τη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: Λύθηκε το μυστήριο - Δεν ήταν τελικά η ψυχολόγος της Καρολάιν

Η κ. Μπουκουβάλα σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε από την «ψυχολόγο» να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις 31/5, μετά τις δηλώσεις της στα ΜΜΕ για τη σχέση του ζευγαριού, που παραβίαζαν το ιατρικό απόρρητο. Η ίδια απάντησε με εξώδικο, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι έχει πτυχίο ψυχολόγου.

Έγκλημα Γλυκά Νερά: «Είναι σαφέστατο ότι δεν έχει πτυχίο ψυχολόγου»

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό, γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος. Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου, εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο» εξήγησε η πρόεδρος.

Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος: «Ουδεμία αντιποίηση επαγγέλματος έχει διαπραχθεί»

Η Ελένη Μυλωνοπούλου δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία, «που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας», σημείωσε η κ. Μπουκουβάλα.

Γλυκά Νερά έγκλημα: Το βιογραφικό της ψυχολόγου και η απάντησή της

Πάντως, σε διευκρινιστική δήλωση της δικηγόρου της κ.Μυλωνοπούλου, αναφέρεται ότι ουδεμία αντιποίηση επαγγέλματος έχει διαπράξει η εντολέας της. «Αντικρούουμε ως εκτός τόπου και χρόνου όλους όσους ισχυρίζονται περί ''παραβίασης του ιατρικού απορρήτου''» συνέχισε.

Πρόεδρος Ελλήνων Ψυχολόγων: Πότε αίρεται το ιατρικό απόρρητο 

Το επαγγελματικό απόρρητο αίρεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή του ίδιου του ατόμου ή το ίδιο άτομο απειλεί τη ζωή κάποιου άλλου, εξήγησε η κ.Μπουκουβάλα, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται. Αν ήταν ψυχολόγος και είχε μιλήσει για πελάτη της στην τηλεόραση, θα περνούσε πειθαρχικό» τόνισε.

Γλυκά Νερά: Tι είχε αποκαλύψει για το ζευγάρι η «ψυχολόγος»

Τέλος, η κ. Μπουκουβάλα ανέφερε πως ο Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα σε βάρος της. «Έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε» είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top