Γλυκά Νερά: Λύθηκε το μυστήριο - Δεν ήταν τελικά η ψυχολόγος της Καρολάιν

Είναι «σύμβουλος ψυχικής υγείας»

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τα νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων έδωσε σήμερα η δικηγόρος της φερόμενης έως τώρα ψυχολόγου της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια μέσω της δικηγόρου της, είναι «σύμβουλος ψυχικής υγείας - εναλλακτικών θεραπειών - κλινική ύπνωση», μια δραστηριότητα για την οποία «δεν προβλέπεται καμία διοικητική άδεια».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος, Βασιλική Μπουκουβάλα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε ότι «η συμπεριφορά της συμβούλου δε συνάδει με το επάγγελμα του ψυχολόγου». Νωρίτερα της είχε ζητηθεί μάλιστα να προσκομίσει το πτυχίο ΑΕΙ της όπως και την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ψυχολόγου.

Έγκλημα Γλυκά Νερά: «Είναι σαφέστατο ότι δεν έχει πτυχίο ψυχολόγου»

Αναφερόμενη στην εξώδικη απάντηση της φερόμενης ως ψυχολόγου της Καρολάιν, η πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε: «Από αυτή την απάντηση είναι σαφέστατο ότι δεν έχει ούτε πτυχίο ψυχολόγου ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Μετακυλίει όλη αυτή την ιστορία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι δηλαδή αυτά την αποκάλεσαν ψυχολόγο» πράγμα που δεν ισχύει όπως είπε η ίδια.

Η απάντηση της συμβούλου ψυχικής υγείας

Σήμερα η δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας απάντησε λέγοντας ότι η πρόεδρος δεν έχει απαντήσει εγγράφως στην εξώδικη απάντηση αλλά επέλεξε να εμφανιστεί στα τηλεοπτικά δίκτυα. «Καθίσταται σαφές για το ποιος επιζητά δημοσιότητα εκμεταλλευόμενοι μια στυγερή δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ειδικότητά της, αναφέρει: «Εάν το σφάλμα της εντολέως μας εντοπίζεται στο γεγονός ότι ''δε διόρθωσε τους δημοσιογράφους'' ώστε να μην αναφέρεται ως ''ψυχολόγος'' από τα ΜΜΕ αλλά ως ''σύμβουλος ψυχικής υγείας - εναλλακτικών θεραπειών - κλινική ύπνωση'' τότε λυπούμαστε για το γεγονός ότι δίδεται τέτοια έκταση σε τόσο ασήμαντα ζητήματα».

Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος: «Ουδεμία αντιποίηση επαγγέλματος έχει διαπραχθεί»

Μεταξύ άλλων, η δικηγόρος της συμβούλου απάντησε και στα όσα είπε η πρόεδρος σχετικά με το ότι «δεν ξέρουμε εάν η κοπέλα την επισκεπτόταν». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ''εάν η δολοφονηθείσα με επισκεπτόταν'' το γνωρίζουν οι αρμόδιες Αρχές [...] Δεν εμφανίστηκε ως ''αυτόκλητη μάρτυρας'', δεν είνται ούτε ''μάρτυρας κατηγορίας'' ούτε ''μάρτυρας υπεράσπισης''. Μόνο ντροπή και αίσχος προκαλούν τέτοιες εκφράσεις».

Τέλος ανέφερε πως η πρόεδρος «απέφυγε να ομολογήσει ότι ως ''σύμβουλος ψυχικής υγείας - εναλλακτικών θεραπειών - κλινική ύπνωση'' που αποτελεί ενασχόληση της εντολέως μας, αποτελεί ΝΟΜΙΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ της για την οποία ΟΥΔΕΜΙΑ διοικητική άδεια προβλέπεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top