Γλυκά Νερά: Ζητούν από την ψυχολόγο της Καρολάιν να δείξει το πτυχίο της

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδας

Να προσκομίσει τα πτυχία της ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν ο Συλλόγος Ελλήνων Ψυχολόγων. Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Την αντίδραση της Ένωσης Ψυχολόγων προκάλεσαν οι δημόσιες δηλώσεις της ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία μετά την κατάθεση της ψυχολόγου της Καρολάιν

Η ψυχολόγος Ελένη Μυλωνοπούλου φέρεται να έχει καταθέσει στην αστυνομία ορισμένα στοιχεία που ενδεχομένως θα βοηθούσαν στην έρευνα.

Ωστόσο, η τηλεοπτική τοποθέτησή της και οι αποκαλύψεις της για την προσωπική ζωή της άτυχης κοπέλας, τις συνεδρίες τους και τη σχέση της με τον σύζυγό της, Μπάμπη, προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με το ιατρικό απόρρητο. 

Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης βιώνει ένα μαρτύριο»

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων με ανακοίνωσή του ζητά από την κ. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. «Η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Γλυκά Νερά Έγκλημα: Τι δήλωσε ο σύζυγος για την ψυχολόγο της Καρολάιν

Γλυκά Νερά έγκλημα

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ψυχολόγων για την Ελένη Μυλωνοπούλου

Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

κα Μυλωνοπούλου,

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top