Γλυκά Νερά έγκλημα: Το βιογραφικό της ψυχολόγου και η απάντησή της

Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδας ζητά να δείξει το πτυχίο της

Ο Συλλόγος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν να προσκομίσει τα πτυχία της/ Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Μία μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας μετά από τις δημόσιες δηλώσεις της ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.  

Γλυκά Νερά: Ζητούν από την ψυχολόγο της Καρολάιν να δείξει το πτυχίο της

Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδας ζήτησε από την ψυχολόγο της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, να δείξει το πτυχίο ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Η ίδια φέρεται να έχει καταθέσει στην αστυνομία ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο, προχώρησε και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κάτι που παραβιάζει το επαγγελματικό απόρρητο, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος. 

«Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ψυχολόγων. 

Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία μετά την κατάθεση της ψυχολόγου της Καρολάιν

Η ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης είχε αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις συνεδρίες τους σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν από λίγες μέρες: «Η Καρολάιν δεν είχε φίλες στην Αθήνα, οι φίλες της ήταν στην Αλόννησο και αφιέρωνε όλο τον χρόνο στο παιδάκι της. Έκανε κάθε φορά κατάθεση ψυχής. Μάθαινα τι την κάνει χαρούμενη, τι την κάνει ευτυχισμένη.Έρχονταν πάντα μαζί με τον Μπάμπη, η Καρολάιν δεν έκρυβε τίποτε.Ο Μπάμπης βιώνει ένα μαρτύριο. Αυτά που γράφονται είναι απάνθρωπα».

Το βιογραφικό της ψυχολόγου της Καρολάιν, Ελένης Μυλωνοπούλου 

Η Ελένη Μυλωνοπούλου ήταν επί 25 χρόνια μαία σε περισσότερους από 6.000 τοκετούς.  

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τους τομείς της Ψυχολογίας, της Θεραπευτικής Ύπνωσης και του NLP, δηλαδή του νευρογλωσσικού προγραμματισμού σε συνδυασμό με την θεραπευτική ύπνωση και του Life Coach. Επίσης, ασχολείται με τη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Γλυκά Νερά Έγκλημα: Τι δήλωσε ο σύζυγος για την ψυχολόγο της Καρολάιν      

Στο βιογραφικό της, το οποίο υπάρχει στο διαδίκτυο, δηλώνει πως έχει τελειώσει «Ψυχολογία Προσωπικότητας», «Εγκληματολογική Έρευνα και η Συμβολή της Ψυχολογίας», αλλά και «Ύπνωση-Χαρακτηριστικά και Θεραπευτικές Εφαρμογές» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Επίσης, κατέχει και δίπλωμα κλινικής υπνοθεραπεύτριας αλλά και άλλα σχετικά διπλώματα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.  

Η απάντηση της ψυχολόγου της Καρολάιν μέσω της δικηγόρου της 

Η Ελένη Μυλωνοπούλου έστειλε την απάντησή της μέσω της δικηγόρου της στο star.gr, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει την επαγγελματική της ιδιότητα ή το αν παραβίασε το επαγγελματικό απόρρητο των ψυχολόγων. Επιθυμεί να απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Καρολάιν. 

«Θεωρούμε άκαιρη την όποια δήλωση ή ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα» δηλώνει η δικηγόρος της  με ανακοίνωση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δικηγόρου: 

«Η δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία "med-Y- life EE" (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP& Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων - εναλλακτικών θεραπειών) και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου. 

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την οποία δήλωση η ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερό γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση.  

Παρακαλούμε όπως σεβαστείτε την στάση των εντολών μας, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων Αρχών» 

Ρρπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top