Πανελλήνιες 2021: Πώς συμπληρώνετε το διπλό μηχανογραφικό

Μαθητές και γονείς θα χρειαστούν ειδικούς-Πολύπλοκο το σύστημα

Πανελλήνιες 2021: Επτά οδηγίες για τους υποψήφιους πριν από τις εξετάσεις - Όλα όσα είπε στο star.gr η Έφη Ριζά, διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Πολλοί ήταν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων τα προηγούμενα χρόνια που ζητούσαν τη βοήθεια ειδικών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Όμως φέτος θα χρειαστούν όσο ποτέ αυτή τη βοήθεια!

Η εφαρμογή από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα ΑΕΙ  στη συμπλήρωσή του, φέρνει μεγάλες αλλαγές αλλά και δυσκολίες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν γονείς και μαθητές.

Mαθητές με μάσκες στη σχολική αίθουσα

Mαθητές με μάσκες στη σχολική αίθουσα

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ημερομηνία ανακοίνωσης βαθμολογιών πανελληνίων εξετάσεων

Πανελλήνιες 2021: Σταματούν νωρίτερα τα μαθήματα για την Γ΄Λυκείου

Πανελλήνιες 2021: 14 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Όσο για την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών σύμφωνα με το Έθνος, παραμένει ακόμα άγνωστη καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει καθυστέρηση σημαντική συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας τα παιδιά να αγωνιούν ακόμα περισσότερο.

Τι είναι το παράλληλο μηχανογραφικό που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία

Οι μαθητές οι οποίοι δεν καταφέρουν να πετύχουν καλές βαθμολογίες ώστε να περάσουν στα ΑΕΙ θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να καταθέσουν το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν να εγγραφούν σε κάποιο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης μόνο με τους βαθμούς του απολυτηρίου τους.

Mαθητές Λυκείου με μάσκες στη σχολική αίθουσα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο

  • Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται από τους τελειόφοιτους και τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, κατά την περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης.
  • Διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων των δημόσιων Ι.Ε.Κ., ο οποίος προσδιορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εκάστου σχολικού έτους δύνανται να υποβάλουν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.
  • Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης, τα κριτήρια επιλογής, ο τρόπος άρσης της ισοβαθμίας, καθώς και ο χρόνος, τόπος και τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της διαδικασίας υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ..
  • Οι τελειόφοιτοι και υποψήφιοι, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν κάποια από τις θέσεις καταρτιζόμενων σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., οι οποίες διατίθενται προς κάλυψη με τη διαδικασία υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, δύνανται να υποβάλουν αίτηση προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου.

Πανελλήνιες 2021: Η διατροφή για καλές επιδόσεις στις εξετάσεις

Με μάσκες για μάθημα

Πανελλήνιες: Πώς συμπληρώνετε το διπλό μηχανογραφικό

Το διπλό μηχανογραφικό θα συμπληρώνεται σε δύο φάσεις.

Α Φάση Συμπλήρωσης διπλού μηχανογραφικού

Στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ένα μηχανογραφικό με περιορισμένο αριθμό επιλογών, που θα υπολογίζεται σε περίπου 10% των Τμημάτων πεδίου των Γενικών Λυκείων και 20% των ΕΠΑΛ.

Δηλαδή περίπου 15 έως 18 πρώτες επιλογές, ανάλογα με το είδος του Λυκείου. 

Β Φάση Συμπλήρωσης Διπλού Μηχανογραφικού

Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθεί δεν θα υπάρχει μεν περιορισμός επιλογών, αλλά τα μηχανογραφικά αυτά θα συμπληρώνονται μόνο από όσους υποψηφίους δεν εισήχθησαν στην Α' Φάση και θα περιέχουν μόνο τις θέσεις που απομένουν κενές και τα Τμήματα που δεν έχουν συμπληρώσει όλες τις θέσεις τους.

Η εισαγωγή στη Β' φάση θα γίνεται εφόσον επιτυγχάνεται και η καθορισμένη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε τμήματος.

Αναβαθμίστηκαν τα πτυχία τριών Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην πανεπιστήμιο Κρήτης)

Ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου θα απονέμουν τα Τμήματα ΗΜΜΥ, Μηχανολόγων Μηχανικών και Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού πανεπιστημίου σύμφωνα με το ΦΕΚ, που υπογράφει ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

 Η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, η οποία επισφραγίζει την ακαδημαϊκή ισοτιμία των πτυχίων των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ με τα πτυχία Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών, αντίστοιχου αντικειμένου, άλλων Πανεπιστημίων της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top