Φωτιά Κορινθία: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με ΓΓΠΠ για την αντιπυρική περίοδο

Το ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα για την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων από τη φωτιά στην Κορινθία/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (24/05/21)

Η φωτιά στα Γεράνεια Όρη, που έκαψε στο πέρασμά της πάνω από 52.000 στρέμματα δάσους από τα συνολικά 71.000 στρέμματα, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες η χειρότερη δασική πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας.    

Φωτιά Κορινθία: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών 

Απόσήμερα το πρωί, οι μηχανικοί του δήμου καταγράφουν τις ζημιές στα σπίτια των πυρόπληκτων. Όσοι υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά στην Κορίνθια και την Δυτική Αττική αναμένεται να αποζημιωθούν άμεσα με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6000 ευρώ για τη δαπάνη οικοσυσκευής.   

Φωτιά Σχίνος: Πού κινούνται οι έρευνες της πυροσβεστικής

«Έχουν καταστραφεί πάνω από δέκα στρέμματα  με αμπέλια και δεν ξέρουμε αν θα επανέλθουν αυτά μετά από δύο χρόνια. Αποκλείεται να βγάλουν καρπό. Ήταν ένα ποσό για να ζούμε την οικογένειά μας» λέει ένας πυρόπληκτος αγρότης στην κάμερα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star. 

Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star- Ρεπορτάζ: Άννα Λίτινα

Φωτιά Σχίνος: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποζημίωση των πυρόπληκτων; 

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την οικονομική στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια τους ή υπέστησαν ζημιές, συνδρομή για οικοσκευές, στήριξη των αγροτών, αντιπλημμυρική θωράκιση,  αποκατάσταση των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος.  Μάλιστα, υπολογίζεται ειδική συνδρομή για τις πληγείσες επιχειρήσεις ύψους 5.000-8.000 ευρώ.  

Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τη φωτιά στον Σχίνο 

Έκτακτη σύσκεψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, τόνισε ότι «η άμεση αντίδραση της πολιτείας έσωσε ζωές». 

«Δε γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης που καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι. Και δήμοι και αγροτικοί σύλλογοι πρέπει να ξεκινήσουν μία εκστρατεία ενημέρωσης και δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσοστό ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών που καλείστε να διαχειριστείτε ξεκινούν κατά κανόνα από ανθρώπινη αμέλεια. Και ίσως θα πρέπει και να ξαναδούμε και τη νομική αντιμετώπιση της καταστροφικής αμέλειας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.  

Φωτιά Σχίνος: Το συγκινητικό σημείωμα του αρχιπυράρχου που έσωσε σπίτι

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top