Εμβόλιο: Με θρόμβωση 48χρονη - Είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Θήβας στην εντατική του Ευαγγελισμού

Ένα ακόμα περιστατικό θρόμβωσης ερευνάται για το αν σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Μία 48χρονη από τη Θήβα, με κινητικό πρόβλημα, νοσηλεύεται στην Εντατική, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη» είπε η αδελφή της, μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας πως η 48χρονη δεν είχε κανένα παθολογικό πρόβλημα.

Εμβολιασμοί με Johnson & Johnson: 28 περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ

Όπως περιέγραψε η κ.Βίκυ, η 48χρονη έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 10 Μαΐου και μία εβδομάδα μετά εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει γαστρεντερίτιδα. 

«Στις 20/5 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπήκε στον Ευαγγελισμό. Διαπιστώθηκε ότι έχει θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στον νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή» σημείωσε. 

Τέλος, ανέφερε ότι είπαν στους γιατρούς το θέμα που αντιμετώπιζε πριν εμβολιαστεί. 

Θρομβώσεις από το εμβόλιο: Τι εξήγηση έδωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήγησε ότι ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. «Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου» υπογράμμισε. 

AstraZeneca: Ενδείξεις ότι το εμβόλιο συνδέεται με περιστατικά θρομβώσεων

Σημείωσε ωστόσο ότι: «Πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση», ξεκαθαρίζοντας ότι «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, χωρίς να σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο».

Όπως είπε, δεν έχει βρεθεί κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας ή νόσος εξετάζοντας όλα τα περιστατικά των θρομβώσεων που σχετίστηκαν με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα «ένας στους χίλους ανθρώπους παθαίνει θρόμβωση στην Ελλάδα. Αν παίρνω αντισυλληπτικά ο κίνδυνος αυξάνει 6 φορές πάνω. Πολλές γυναίκες όμως δέχονται αυτόν τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος για τις θρομβώσεις αυξάνει με διάφορους παράγοντες», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΕΟΦ: Τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων σχετίζονται με τον εμβολιασμό

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα τρία περιστατικά θρόμβωσης και θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό πολιτών με AstraZeneca στην Κρήτη. Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων, του 35χρονου και της 44χρονης, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top