ΕΟΦ: Δύο περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη σχετίζονται με το AstraZeneca

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 44χρονη

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης στην Κρήτη. Βίντεο: Mege

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα τρία περιστατικά θρόμβωσης και θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό πολιτών με AstraZeneca στην Κρήτη. Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων, του 35χρονου και της 44χρονης, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Η συσχέτιση από τη φαρμακοεπαγρύπνηση δε σημαίνει απόφαση. Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για να το μελετήσει.

Κρήτη: Με εγκεφαλική αιμορραγία η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επιδεινώθηκε χθες το απόγευμα, καθώς παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε χθες από το Βενιζέλειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κα εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

AstraZeneca: Αγωνία για τις δύο γυναίκες που εμφάνισαν θρομβώσεις

Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστει ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρομβοπενίας μετά από τον εμβολιασμό, το οποίο παρουσιάζεται σε ένα άτομο στις 200.000 πληθυσμού. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται ακόμα η περίπτωση της 47χρονης, που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα παράλυσης.

Όσον αφορά το 35χρονος εμφάνισε δυο θρομβώσεις, τη μια 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και μετά από λίγες ημέρες τη δεύτερη. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και σήμερα είναι καλά στην υγεία του, όμως θα ζητήσει αποζημίωση, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος.

Το πόρισμα της επιτροπής επικυρώνει τις αρχικές εξετάσεις, που έγιναν στους δύο εμβολιασθέντες και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top