Κρήτη: Με εγκεφαλική αιμορραγία η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Παρουσίασε επιπλοκές και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Τι μετέδωσε η εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο Mega για την επιδείνωση της υγείας της 44χρονης που εμβολιάσθηκε με AstraZeneca 

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της 44χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με θρόμβωση στον εγκέφαλο ύστερα από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η μητέρα τριών παιδιών παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία έχοντας μεταφερθεί προηγουμένως εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου  από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Ιεράπετρα: Νέα θρόμβωση για τον 35χρονο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Σύμφωνα με το creta24.gr παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ενώ εξετάζονται τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει για το αν αποτελούν  επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca. Εξετάζεται συγκεκριμένα αν παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT τα οποία στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως πιθανές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα επίσης με όσα μετέδωσε η εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο Mega η 44χρονη παρουσίασε και επιληπτικό επεισόδιο.

AstraZeneca: Αγωνία για τις δύο γυναίκες που εμφάνισαν θρομβώσεις 

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής αιματολογικής εταιρίας με τίτλο «Διαγνωστική και Θεραπευτική Προσέγγιση των Ασθενών με Σύνδρομο VITT» αναφέρεται ότι «το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή, που έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson που συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία. Η συχνότητα αναφέρεται σε 1έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων. 

AstraZeneca: 47χρονη στην Κρήτη με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Η επιπλοκή παρουσιάζεται κατά κανόνα σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών και ο χρόνος εμφάνισης του συνδρόμου κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό».

Για το ζήτημα των τριών περιστατικών στην Κρήτη με παρενέργειες ύστερα από εμβολιασμό με AstraZeneca ερωτήθηκε χθες  ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απάντησε ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα , αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο ελαττωματικής παρτίδας στην Κρήτη, ενώ  παρέπεμψε για απαντήσεις στους ειδικούς.  

Εμβολιασμός και θρομβώσεις: Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα τρία περιστατικά    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top