AstraZeneca: Αγωνία για τις δύο γυναίκες που εμφάνισαν θρομβώσεις

Νοσηλεύονται και οι δύο στο ΠΑΓΝΗ

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της 44χρονης, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης με χαμηλά αιμοπετάλια και προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η γυναίκα αρχικά νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όμως χθες παρουσίασε νέα θρόμβωση στον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γ. Χαλκιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο cretapost.gr η 44χρονη νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο. 

Η γυναίκα είναι ήρεμη, πέρασε μια ήσυχη νύχτα και η κατάστασή της είναι σταθερή. 

Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας της 47χρονης, η οποία νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν σταθερά σοβαρή την κατάστασή της και την παρακολουθούν με προσοχή.

Εξιτήριο για τον 35χρονο

Την ίδια ώρα εξιτήριο πήρε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό μου με το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

35χρονος με θρόμβωση μετά το AstraZeneca: «Είχε νεκρώσει το πόδι μου»

Ο 35χρονος υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, εφόσον αποδειχθεί ότι η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο.

Θρομβώσεις: Αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις οι γιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα και που θα δείξουν αν υπάρχει συσχετισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας όλα τα περιστατικά διερευνώνται με επιστημονικό τρόπο.

AstraZeneca: Εξετάζεται αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα του 35χρονου

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια των πολιτών μας μπαίνει πρώτη πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς», δήλωσε ο υπουργός .

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά που ακούγονται περί ελαττωματική παρτίδας, δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Τζανάκης: «Δύσκολο να ήταν προβληματική η παρτίδα των AstraZeneca στην Κρήτη»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, χαρακτήρισε «δύσκολο» το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca στην Κρήτη, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό στο νησί συνδέεται με επιπλοκές του εμβολίου.

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί

«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά είναι σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα», είπε στο Mega.

Εξήγησε επίσης πως τα περιστατικά θρομβώσεων λόγω του εμβολίου είναι ένα στις 600.000 και συγκεκριμένα στην Κρήτη ένα στις 50.000.

Κατέληξε τέλος λέγοντας ότι στην Κρήτη πέθαναν από κορωνοϊό 168 άνθρωποι, οι οποίοι θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top