Ιεράπετρα: Νέα θρόμβωση για τον 35χρονο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Υπεβλήθη σε χειρουργείο, κινδύνευσε να χάσει το πόδι του

Διαδοχικές θρομβώσεις υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

O 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το πόδι του.

Συγκεκριμένα, έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca τη Μεγάλη Πέμπτη, εμφανίζοντας τα συνηθισμένα συμπτώματα τις πρώτες μέρες (πονοκέφαλος, πυρετό, κλπ).

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται – Πού θα το χρησιμοποιείτε

Ωστόσο, 11 ημέρες μετά, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του, καθώς ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν υγιέστατος, ήταν αθλητικός και δεν είχε κάποιο ιστορικό ασθενειών.

Η περιπέτειά του, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς το Σάββατο παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο.

Ο 35χρονος άνδρας έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία στον ίδιο και την οικογένειά του είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον Σκάι, οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο.

Πατέρας 35χρονου: Οι ενδείξεις οδηγούν ότι οφείλεται στο εμβόλιο

«Σήμερα είναι καλά, χτες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει πάμε για ακρωτηριασμό», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 35χρονου.

Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. 

Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα. Ωστόσο, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα.

«Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε.

«Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια», ξεκαθάρισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top