AstraZeneca: Εξετάζεται αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα του 35χρονου

«Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεται ο κόσμος» λέει ο ίδιος στο Star

Δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε στoν νεαρό άνδρα από την Ιεράπετρα, ο οποίος  είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca. Ο Αλέξανδρος, περιγράφει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι μόλις ξεπέρασε το πρώτο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πόδι του, κατέληξε πάλι στο χειρουργείο, αυτή τη φορά για επέμβαση στην καρωτίδα αρτηρία. Το περιστατικό εξετάζεται με πολύ προσοχή. 

AstraZeneca: «Οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο», λέει ο 35χρονος

«Εκτός απροόπτου θα έφευγα σήμερα. Το Σάββατο, μετά έγινε ο έλεγχος, όπου ανακαλύφθηκε το θέμα, ο θρόμβος, ο νέος θρόμβος. Έγινε η αξονική και στη συνέχεια αναγκαστικά μπήκα μέσα στο χειρουργείο» περιγράφει ο 35χρονος.

Ο Αλέξανδρος λέει πως ενώ φάνηκε να ξεπερνά την περιπέτειά του, από την πρώτη αρτηριακή θρόμβωση, που παραλίγο να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, η αξονική αγγειογραφία... αποκάλυψε μία ακόμα, στην αριστερή καρωτίδα . Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ.

35χρονος με θρόμβωση μετά το AstraZeneca: «Είχε νεκρώσει το πόδι μου»

«Το Σάββατο χειρουργήθηκε είναι καλά στην υγεία του. Παίρνει την αγωγή που πρέπει να πάρει» σημείωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Εξετάζεται αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα του 35χρονου

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν προϋπήρχε ο θρόμβος ή αν είναι κάποιο κομματάκι κάποιο θραύσμα , το οποίο έφυγε από τον πρώτο θρόμβο. Ωστόσο, δε θέλω, δε χρειάζεται δηλαδή... ο κόσμος να πανικοβάλλεται ή να νομίζει ότι επειδή έγινε σε μένα θα γίνει και σ' αυτούς ή στον οποιοδήποτε. Δηλαδή είναι περιστατικό μεμονωμένο ας πούμε» σημείωσε ο Αλέξανδρος.

Οι γιατροί λένε ότι αν αποδειχτεί πως υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο, θα πρόκειται πιθανόν, για το πρώτο στον κόσμο!

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι έγινε σε αρτηρίες αυτό το πρόβλημα, όχι σε φλέβες που είναι το συνηθισμένο και έχει αναφερθεί στη βιβλιογραφία ότι το εμβόλιο κάνει θρομβώσεις σε φλέβες και κυρίως σε γυναίκες.  Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουμε όλες τις εξετάσεις που επιβάλλονται για να είμαστε σίγουροι αν αυτό το πρόβλημα έχει σχέση με το εμβόλιο ή όχι» τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Ο ΕΟΦ διερευνά το περιστατικό 

«Η κίτρινη κάρτα του νέου στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Θα έχετε υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα ανακοινωθεί» πρόσθεσε κατά τη σημερινή ενημέρωση η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top