AstraZeneca: «Οι θρομβώσεις συνδέονται με το εμβόλιο», λέει ο 35χρονος

Τι αναφέρει ο ίδιος μέσα από το ΠΑΓΝΗ για τα δύο περιστατικά

Τι είπε για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca ο 35χρονος από την Κρήτη. Πηγή/video: Open

Δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca έπαθε ένας 35χρονος στην Ιεράπετρα της Κρήτης, με τις πρώτες ενδείξεις να μαρτυρούν ότι τα περιστατικά αυτά συνδέονται με το εμβόλιο.

35χρονος με θρόμβωση μετά το AstraZeneca: «Είχε νεκρώσει το πόδι μου»

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Open, οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, κάτι που παραδέχτηκε του ΠΑΓΝΗ.

Ιεράπετρα: Νέα θρόμβωση για τον 35χρονο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Ο νεαρός άνδρας παρουσίασε την πρώτη θρόμβωση στο πόδι, στις 10 Μαΐου, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Υπεβλήθη αμέσως σε χειρουργείο και γλίτωσε τα χειρότερα. Όμως μία εβδομάδα μετά, στις 16 Μαΐου, εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση στην καρωτίδα. Υπεβλήθη σε δεύτερο χειρουργείο και δύο μέρες μετά είναι καλά στην υγεία του. «Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταξάκης, ο οποίος βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τέλος της εβδομάδας.

Ο 35χρονος αναστατωμένος από την περιπέτεια της υγείας του ανέφερε ότι δεν θα εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση οποιουδήποτε εμβολίου, σχολιάζοντας πως «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό ξεκαθάρισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο θρόμβωσης στον 35χρονο, απλά κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε δεύτερη εστία.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ορισμένες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο ασθενής βγήκαν θετικές για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές που μελετούν το περιστατικό και αναμένονται οι απαντήσεις των ελέγχων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top