Nέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει Ελλάδα - Αλβανία

Μελέτη για τη σύνδεση της Κρυσταλλοπηγής με το Pogradec

Σιδηροδρομικός σταθμός

Στα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής συνολικού μήκους περίπου 130 χλμ. και θα συνδέει την Ελλάδα με την Αλβανία.

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύτηκε η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με αντικείμενο την υλοποίηση δράσεων αξιολόγησης και επιλογής επενδύσεων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “Initiative for improving cross border transport through rail connection between Krystallopigi and Pogradec” με ακρωνύμιο ‘CB RAILWAY’.

Η ΕΡΓΟΣΕ σκοπεύει να αναθέσει τις απαραίτητες υπηρεσίες και μελέτες για την κατασκευή του ελλείποντος σιδηροδρομικού συνδέσμου Ελλάδας και Αλβανίας μέσω της ευρύτερης περιοχής Κρυσταλλοπηγής/Ιεροπηγής, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω διασυνοριακής συνεργασίας.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο έργο «CB RAILWAY» που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινού στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου για τη σύνδεση της Ελλάδας και της Αλβανίας, μέσω νέας σιδηροδρομικής γραμμής δυτικά από την Κρυσταλλοπηγή (ή την Ιεροπηγή) προς το Pogradec και νοτιοανατολικά προς το Αεροδρόμιο Καστοριάς, συνολικού μήκους περίπου 130 χλμ. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε: «Tο έργο αφορά στη διασύνδεση της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη μέσω του σιδηρόδρομου. Πρόκειται για άλλο ένα, αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του εθνικού στόχου μετατροπής της Ελλάδας σε περιφερειακό “hub” για τον τομέα των logistics και των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top