Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Χωρίς self test τα παιδιά - Πώς θα λειτουργήσουν

Οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς θα κάνουν δύο self test την εβδομάδα

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τα self test στα σχολεία

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τα παιδιά και τα βρέφη δε θα υποβάλλονται σε self tests σε αντίθεση με τους εργαζόμενους.

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου. Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά, αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο, κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως επισήμανε, «κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ. Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δε θα υποβάλλονται σε self-test».

Green Pass: Τι ισχύει για τη μετακίνηση στα νησιά - Πώς θα ταξιδεύουμε

«Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας» δήλωσε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι τα self tests είναι απαραίτητα για τους μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων. Μόνο όσοι μαθητές προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα είναι κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top