Green Pass: Τι ισχύει για τη μετακίνηση στα νησιά - Πώς θα ταξιδεύουμε

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα από τις 14 Μαΐου

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά από την Παρασκευή. 

Και επίσημα πλέον από την Παρασκευή 14 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν όχι μόνο να μετακινούνται χωρίς να στέλνουν το υποχρεωτικό sms στο 13033, αλλά θα μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν και εκτός περιφερειακής ενότητας μετά από σχεδόν επτά μήνες αυστηρού lockdown.

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ελευθερώνονται αλλά με μέτρα και… πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην περιφέρεια. 

Έτσι, από μεθαύριο όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει σε κάποιο ελληνικό νησί, με εξαίρεση την Εύβοια, τη Λευκάδα και τη Σαλαμίνα όπου η μετάβαση γίνεται οδικώς, θα πρέπει να φέρει μαζί του ένα από τα ακόλουθα «πιστοποιητικά», εφόσον ταξιδεύει με πλοίο ή αεροπλάνο:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση)
  • αρνητικό pcr test 72 ωρών
  • rapid test 24 ωρών 
  • self test 24 ωρών

μετακίνηση νησιά

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των πέντε ετών.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν. 

μετακινήσεις νησιά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top