Πέτρος Φιλιππίδης: Στο πλευρό του η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου

Ο ηθοποιός θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή μετά την ποινική δίωξή του

Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης γύρω από τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Τρεις συνάδελφοί του κατήγγειλαν για τα συγκεκριμένα αδικήματα τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος κλήθηκε να τις αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν από λίγες μέρες. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη

Από εδώ και στο εξής θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες και κυρίως οι τρεις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και από εκεί διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κληθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες σε βάρος του

Στη συνέχεια θα καταθέσουν και όλα τα άλλα πρόσωπα προκειμένου να επαναλάβουν τα όσα είπαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλου. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Τέλος θα κληθεί σε απολογία ο ίδιος ο ηθοποιός, ώστε ο ανακριτής να ακούσει και την δική του τοποθέτηση για τις τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τον βαρύνουν. Έπειτα ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου. 

Καταθέτουν οι μάρτυρες για την υπόθεση Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό, η διαδικασία θα γίνει με πολύ γρήγορα βήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μεριά του Πέτρου Φιλιππίδη έχει προτείνει περίπου έξι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν καταθέσει και υπερασπίζονται την εκδοχή του ηθοποιού, δηλαδή ότι δεν έχουν συμβεί όσα καταγγέλονται.

Παράλληλα, υπάρχουν μάρτυρες όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος προτάθηκε από τη μεριά Φιλιππίδη και όταν πήγε να καταθέσει, «είπε τα πράγματα έτσι όπως έχουν φτάσει στα αφτιά του». Επομένως δεν πρόκειται για μάρτυρα υπεράσπισης αλλά για μάρτυρα αληθείας. Οι καταγγέλουσες έχουν προτείνει και εκείνες περίπου πέντε μάρτυρες.

Στο πλευρό του ηθοποιού η σύζυγός του

Η είδηση της ποινικής δίωξης του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσε βαριά στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου το κλίμα είναι τεταμένο από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις εις βάρος του καταγγελίες. 

Φιλιππίδης με σύζυγο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου

Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος τους βρίσκονται στο πλευρό του ηθοποιού και προσπαθούν να του σταθούν τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η οικογένεια με τον κίνδυνο προφυλάκισής του να είναι πλέον ορατός. Μάλιστα, η σύζυγός του έχει ήδη καταθέσει.

Εξιτήριο για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. 

Φιλιππίδης

Ο ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι ανατριχιαστικές καταγγελίες Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν πλέον τον ηθοποιό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ηθοποιού, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. 

Αναστασοπούλου - Παπαχαραλάμπους - Δροσάκη: Καταγγέλλουν πασίγνωστο ηθοποιό

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό, όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ φέρεται να αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιών, αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλα κίνητρα για όσα είπαν και δημοσίως και στις καταθέσεις τους.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τις καταγγελίες και ότι οι συνάδελφοί του του επιτίθενται γιατί δε συνεργάστηκε τελικά μαζί τους.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top