Επιτροπή: Σταματούν τα SMS και ξεκινούν τα ταξίδια από τις 14 Μαΐου

Καταργείται το ραντεβού στα καταστήματα - Μέχρι τις 00:30 η κυκλοφορία

Οι πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Εληξε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, που ξεκίνησε στις 12:00, για τη χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα. 

«Αντίο» lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο και ταξίδια

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της δημοσιογράφου του Star, Κατερίνας Παπακωστοπούλου, φαίνεται πως οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει στα εξής: 

  • Από τις 14 Μαΐου παράταση της ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 12:30 το βράδυ
  • Κατάργηση των SMS στo 13033 και 13032
  • Μετακινήσεις σε νησιά μόνο μετά από πλήρη εμβολιασμό ή  αρνητικό test ή ιστορικό νόσησης 
  • Τέλος στα click away και click in shop. Χωρίς ραντεβού οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα 

Νέα μέτρα: Μήνας ανοίγματος ο Μάιος - Πότε τελειώνουν τα SMS

Η πλειοψηφία των ειδικών ήταν θετική στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Για τα νησιά κατέληξαν στην απόφαση να συμπεριλάβουν και το πιστοποιητικό νόσησης για όσους το έχουν δηλώσει στο Μητρώο Covid, καθώς και αυτοί οι πολίτες έχουν αντισώματα.

Νέα μέτρα: Ανοίγουν τα ταξίδια από την Παρασκευή - Πώς θα ταξιδεύουμε

Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια - Τι προτείνει η Επιτροπή 

Η Επιτροπή εξέτασε και το άνοιγμα των γυμναστηρίων για τις 31 Μαΐου με self- test που θα γίνονται στην είσοδο. Ωστόσο, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.  Το ίδιο σκέφτονται και για τους οίκους ανοχής: άνοιγμα την 1η Ιουνίου με υποχρεωτικό self-test στην είσοδο.

Θετικοί είναι και στην κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις αλλά και των ραντεβού για τα ψώνια με τις μεθόδους click away και click inside, κάτι που είχε ζητήσει η κυβέρνηση. 

Για την τέλεση γάμων εξετάζεται το σενάριο να δίνεται ένα περιθώριο για την παρουσία 100 ατόμων.

Τέλος, υπάρχουν σκέψες για το άνοιγμα των καζίνο από 15/5 και των ΟΠΑΠ play από 24/5, όμως ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η βασική γραμμή πάντως είναι, να διενεργούνται self-test στα σημεία υψηλού κινδύνου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση και οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν στις 18:00 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top