Λίνου για self tests: «Δεν είναι εύχρηστα και μπορεί να μην είναι ακριβή»

«Να καταργηθεί ο περιορισμός επιλογής εμβολίου» δηλώνει η λοιμωξιολόγος

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα self tests αλλά και τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων μίλησε σήμερα το πρωί η Αθηνά Λινού στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1.  

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», τόνισε η Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας τα μέτρα χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα. 

Λινού: «Λάθος ο εμβολιασμός με AstraZeneca στις ηλικίες 30 – 39 ετών»

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση συνεδριάζει από τις 12:00 με την επιτροπή λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18:00. Πρόκειται για την κατάργηση του SMS στο 13033, της απαγόρευσης διανομαρχιακών μετακινήσεων, του ραντεβού στο λιανεμπόριο αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού.  

«Αντίο» lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο και ταξίδια

Η λοιμωξιολόγος, Αθηνά Λινού, θεωρεί πως όλες αυτές οι αλλαγές θα είναι θετικές για την κοινωνία, καθώς οι πολίτες θα αισθάνονται καλύτερα που θα είναι πιο ελεύθεροι.  

Εμβολιασμός 18-29: «Να καταργηθεί ο περιορισμός επιλογής εμβολίου» 

Η λοιμωξιολόγος έχει ξαναδηλώσει την άποψή της σχετικά με το ότι δεν συστήνει στις γυναίκες κάτω των 50 ετών να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson.  

Λινού: «Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA»

Αναφερόμενη ιδιαίτερα στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ξεκαθάρισε πως είναι ότι είναι σίγουρα το πιο πρακτικό και γρήγορο, ωστόσο σημείωσε ότι στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις εγκύους και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί.  

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η Αθηνά Λινού. 

Ισπανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Johnson & Johnson για τους κάτω των 60

Η λοιμωξιολόγος τάχθηκε υπέρ και των προνομίων που συζητάται να έχουν οι εμβολιασμένοι στη χώρα μας, όπως η πρόσβαση σε συναυλίες, κλειστούς χώρους εστίασης, γυμναστήρια κλπ. Τόνισε, όμως, πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο όταν δωθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικους πολίτες να εμβολιάζονται με όποιο σκεύασμα θέλουν: «Αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες». 

Self tests: «Δεν έχουν επαρκή ευαισθησία» 

Self- test: Δωρεάν η αντικατάστασή του στο φαρμακείο αν είναι ελαττωματικό

Σχετικά με την άναστατωση που έχουν προκαλέσει τα χιλιάσες ψευδώς θετικά self tests, που προέκυψαν λόγω του ανοίγματος των δημοτικών την Δευτέρα, η Αθηνά Λινού είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς δεν είναι εύχρηστα και δεν έχουν και επαρκή ευαισθησία. Έτσι δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα, αν είναι αρνητικό ή θετικό».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top