Ισπανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Johnson & Johnson για τους κάτω των 60

«Γαλάζια Ελευθερία»: Το Johnson& Johnson χορηγείται σε νησιώτες άνω των 18

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προβλέπει τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε νησιώτες άνω των 18 ετών/ Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star (11/5/2021)

Η Ισπανία αποφάσισε την έγκριση του αμερικανικού μονοδοσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson για τους ανθρώπους κάτω των 60 ετών.  

Σύμφωνα με την ισπανόφωνη εφημερίδα «Εl Pais», η κυβέρνηση αποφάσισε την έγκριση του συγκεκριμένου εμβόλιου, με πρώτη ηλικιακή ομάδα τους πολίτες 50-59 ετών. Έπειτα, θα δωθεί προτεραιότητα για τους πολίτες άνω των 18 ετών που φέρουν υποκείμενα νοσήματα και επιθυμούν να εμβολιαστούν.  

Εμβολιασμοί: Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson στη Νορβηγία

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν να βγαίνουν σταδιακά από το lockdown από το βράδυ του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε η λήξη της «έκτακτης ανάγκης» για τον covid-19. Οι αρχές του τόπου προειδοποίησαν πως η απειλή της πανδημίας δεν έχει περάσει  και πως οι πολίτες θα πρέπει να αυτοσυγκρατηθούν, να φορούν μάσκα προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις.  

Γερμανία: Τέλος στην προτεραιότητα για το εμβόλιο 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να καταργήσει την σειρά προτεραιότητας που είχε θέσει για το εμβόλιο της Johnson& Johnson, έπειτα από το εμβόλιο της AstraZeneca.  

AstraZeneca: «Η εταιρία δεν τήρησε τη συμφωνία γι΄αυτό κινηθήκαμε νομικά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) όρισε το εμβόλιο της Johnson & Johnson να χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά να  μπορεί να χορηγηθεί και σε νεότερους, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός τους. 

Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Μέχρι το τέλος Ιουλίου η Γερμανία αναμένεται να παραλάβει 10 εκατομμύρια δόσεις από την Johnson & Johnson.  

Ελλάδα: Οι άνω των 18 που διαμένουν στα νησιά μπορούν να κάνουν το Johnson & Johnson 

H επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα χρησιμοποιήσει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για να εμβολιάσει όλους του πολίτες άνω των 18 ετών που διαμένουν σε 19 μεγάλα νησιά και επιθυμούν να εμβολιαστούν.  

Μητσοτάκης: Με Johnson & Johnson θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι 19 νησιών

Τα νησιά αυτά είναι: η Σαλαμίνα, η Αίγινα, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λήμνος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κως, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πάρος, η Κέρκυρα , η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά.  

Παράλληλα, στη χώρα μας έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top