AstraZeneca: «Η εταιρία δεν τήρησε τη συμφωνία γι΄αυτό κινηθήκαμε νομικά»

Τι είπε ξ Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

Στέλλα Κυριακίδου

Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κινηθεί νομικά εναντίον της AstraZeneca μίλησε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας με μικρό αριθμό ανταποκριτών, επισημαίνοντας ότι η εταιρία δεν έχει σεβαστεί τις συμφωνίες.

AstraZeneca: Σε δικαστήριο του Βελγίου η διαμάχη με την Κομισιόν

«Θέλουμε να έχουμε τα εμβόλια τα οποία έχουν δεσμευτεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η κ. Κυριακίδου, τονίζοντας ότι η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει ότι δε θα ασκήσει το δικαίωμα για περισσότερες δόσεις με βάση την παρούσα συμφωνία σημειώνοντας ότι για το μέλλον όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι.

Εμβόλια: Γιατί η ΕΕ δεν παραγγέλνει επιπλέον δόσεις από την AstraZeneca

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την αρχή ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι στηρίζει την επιστήμη και την επιστημονική θέση του ΕΜΑ για τo εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με την οποία τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Τι είπε για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα κράτη μέλη προετοιμάζονται για την εφαρμογή του πράσινο ψηφιακού πιστοποιητικού μέχρι τις αρχές Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι σχεδόν το 35% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και όσον φορά στη δεύτερη δόση, είμαστε κοντά στο 14%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top