Λινού: «Λάθος ο εμβολιασμός με AstraZeneca στις ηλικίες 30 – 39 ετών»

«Η Πολιτεία κινείται αντίστροφα απ’ ό,τι οι υπόλοιπες χώρες»

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία, Σ. Κυριακίδου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων (26/4)

Κατά του εμβολιασμού όσων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, υποστήριξε πως είναι λάθος η κίνηση αυτή, καθώς στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν εγκρίνει τον εμβολιασμό με AstraZeneca για τα άτομα άνω των 55 ετών. 

Κυριακίδου στο Star: «Τα εμβόλια που έχουμε καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις»

«Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν αντίστροφα από ότι το έκανε ο υπόλοιπος κόσμος. Έπρεπε να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με AstraZeneca μετά τα 50. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50», είπε χαρακτηριστικά. 

Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια, Αθηνά Λινού

Πρόσθεσε ακόμα πως η πιθανότητα να πάθει κάτι ένας 30άρης είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί. 

AstraZeneca: «Στάση αναμονής» για τον εμβολιασμό εγκύων

«Σε αυτήν την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί», είπε.

Πάντως σήμερα, Μεγάλη Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη. Επίσης τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 40 – 44.

Μήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Λινού: «Δύο εμβολιασμένοι μπορούν να είναι χωρίς μάσκα σε εσωτερικό χώρο»

Η κ. Λινού σημείωσε ακόμα πως δύο εμβολιασμένοι μπορούν να βρεθούν στον ίδιο εσωτερικό χώρο, χωρίς να φορούν μάσκα και ότι ένας εμβολιασμένος μπορεί να βρεθεί με έναν που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα, αρκεί να μην ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. 

«Με έναν ηλικιωμένο δεν μπορούμε να βρεθούμε χωρίς μάσκα», εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top