Κυριακίδου στο Star: «Τα εμβόλια που έχουμε καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις»

Όσα είπε η Ευρωπαία Επίτροπος για τη μήνυση κατά της AstraZeneca

Τα εμβόλια που έχουμε καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ακόμα και την ινδική, αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως είπε η Επίτροπος που χειρίζεται το ευαίσθητο θέμα των εμβολίων, «όλα εξετάζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με τα ίδια ακριβώς επιστημονικά κριτήρια». 

AstraZeneca: «Η μήνυση δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα»

Η μήνυση από την ΕΕ κατά της AstraZeneca δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ξεκαθάρισε η ίδια.

Μήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στη μήνυση ώστε να παραδώσει η φαρμακευτική εταιρεία τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί. Τα εμβόλια «έχουν καθυστερήσει σημαντικά» σημειώσε. «Οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν γρήγορα και οι εταιρείες πρέπει να τηρήσουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει» συνέχισε.

AstraZeneca: Η απάντηση της εταιρίας στην μήνυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αναφερόμενη στους συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιαστούν, η κ. Κυριακίδου ξεκαθάρισε ότι και τα τέσσερα εμβόλια έχουν περάσει από πολύ ασυτηρούς ελέγχους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Υπενθύμισε ότι για την περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca, τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

«Μέχρι τα μέσα καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων στην ΕΕ» είπε η Επίτροπος, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολίων.

Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίων;

Η κ. Κυριακίδου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου σε πολίτες. «Υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται ένα ακόμα εμβόλιο ή εμβόλια προσαρμοσμένα στις μεταλλάξεις» είπε.

Όπως αποκάλυψε, η ΕΕ θα προχωρήσει σε μία τρίτη συμφωνία για ένα 1,8 δισεκατ. δόσεις μέχρι και το 2023.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top