Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Συμμετείχε στην τελετή έναρξης

Στην Τελετή Έναρξης του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συμμετείχε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, τιμηθείσα με Βραβείο Νέλσον Μαντέλα έτους 2020 των Ηνωμένων Εθνών, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

H κυρία Βαρδινογιάννη συμμετείχε στη συζήτηση «Πολιτισμός και Πανδημία» μαζί με την Πρύτανη και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Ελένη Αρβελέρ, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κύριος Αντώνης Σρόιτερ.

Διαδικτυακή εκδήλωση: Η Δύναμη της Μητρότητας στην εποχή του Covid-19

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τόνισε πως η πανδημία αποτέλεσε ένα ισχυρό crash test και μεγέθυνε ανισότητες που ήδη υπήρχαν, ωστόσο πρέπει να δώσουμε βάση στις αξίες και τα ιδανικά που μας κρατάνε ενωμένους σαν κοινωνία και να προχωρήσουμε συλλογικά και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Όπως είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, η Ελλάδα πρωτοστατεί στον πολιτισμό από τις απαρχές της ιστορίας και αποτελεί παρακαταθήκη για τον παγκόσμιο διάλογο και τη συνεργασία.

H Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ τόνισε πως η πανδημία μας στέρησε το βασικό του πολιτισμού, τη συλλογικότητα, αλλά μας έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο, να βρούμε την εμβάθυνση της σκέψης αλλά και των πραγμάτων. Μπορέσαμε να καταλάβουμε ότι η τέχνη δεν είναι μόνο μια επιφανειακή επαφή. Ο χρόνος που βρήκαμε ήταν χρόνος αυτογνωσίας, πράγμα που μας κάνει καλύτερους. Παράλληλα η Πρύτανης Αρβελέρ πρόσθεσε πως η πανδημία μας έδωσε ένα ακόμη όπλο τη μάθηση για τεχνολογία. Όπως η τηλε-εκπαίδευση αποτελεί ένα νέο όπλο πολιτισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top