Άνοιγμα σχολείων: 3.000 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τι πρέπει να κάνουν όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό

Πώς γίνεται το self test - Αναλυτικά οι οδηγίες. Βίντεο από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Τις 3.000 προσεγγίζουν τα θετικά self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές κι εργαζόμενους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αυτά είναι που είχαν δηλωθεί για σήμερα στην πλατφόρμα και όσοι βγήκαν θετικοί θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ κορωνοϊού για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. 

Self test μόνο για μαθητές κι εκπαιδευτικούς έως την Τετάρτη

Ο συνολικός αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών κι άλλων εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπολογίζεται στα 1,7 εκατ. άτομα.

Μάλιστα, μόνο για σήμερα επιτρέπεται να μπουν και να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test, όσοι δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατφόρμα λόγω τεχνικών προβλημάτων. 

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές

Χθες δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω της αυξημένης συμμετοχής υπόχρεων, που έμπαιναν στην πλατφόρμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να δηλώσουν το self test. Έτσι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απλοποίηση των παραμέτρων δήλωσης των self tests για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα. 

Τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). 

Self tests: Πώς γίνονται - Αναλυτικά οι οδηγίες για σωστή χρήση

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Self test: Τι γίνεται όταν το αποτέλεσμα βγει θετικό

  1. Για τους μαθητές, δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.
  2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top