Self test οδηγίες: Πώς γίνονται - Πώς διαβάζoυμε το αποτέλεσμα

Όλη η διαδικασία για να γίνει σωστά το self test

Πώς γίνεται το self test - Αναλυτικά οι οδηγίες. Βίντεο από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Με self tests και αυστηρά μέτρα προστασίας επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα, στα σχολεία χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία για τον τρόπο που διεξάγεται το test είναι απλή και χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά.

Σχολεία: 10 χρήσιμες ερωτήσεις- απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Σημειώνεται ότι από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη τα self test θα διατίθεται στα φαρμακεία μόνο για τους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία.

Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για να μπει κάποιος στην αίθουσα για μάθημα.

Self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το κάνουν

Πώς γίνονται τα self test 

  • Αρχικά απολυμαίνουμε τα χέρια μας και βάζουμε απαλά τον στυλεό (μπατονέτα) στη μύτη. Αφού τον περιστρέψουμε αρκετές φορές και στα δύο ρουθούνια μας, ανοίγουμε το φιαλίδιο και βάζουμε μέσα τον στυλεό.
  • Περιστρέφουμε τη μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα και μετά την πετάμε στο ειδικό σακουλάκι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον φάκελο που περιέχεται η βάση του τεστ και το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης.

Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test 

  • Περιμένουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια βλέπουμε το αποτέλεσμα. Αν είμαστε θετικοί, βλέπουμε μια γραμμή στην ένδειξη Τ και στη C. Αν είμαστε αρνητικοί, βλέπουμε μια γραμμή μόνο στην ένδειξη C.

  • Αν δεν υπάρχει καμία γραμμή στις ενδείξεις ή μόνο μια γραμμή στην ένδειξη Τ σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top