Self tests: Διάθεση μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έως την Τετάρτη 12/5

Πότε θα μπορούν να τα προμηθεύονται οι εργαζόμενοι

Με self tests επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της χώρας. Βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Star (5/5)

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου τα self tests θα χορηγούνται από τα φαρμακεία μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζομένους σε σχολεία που κάνουν πρεμιέρα με την έναρξη της νέας εβδομάδας.

Παιδικοί σταθμοί: Πότε θα λειτουργήσουν- Γιατί δεν ανοίγουν τη Δευτέρα 10/5

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από το διάστημα αυτό θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το κάνουν

Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Π.Φ.Σ. απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

Self tests: Για ποιους είναι υποχρεωτικά

Υπενθυμίζεται ότι τα self tests, εκτός από μαθητές και εργαζόμενους στην εκπαίδευση, είναι υποχρεωτικά για όσους εργάζονται στους εξής κλάδους:

  • λιανεμπόριο
  • εστίαση
  • χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες
  • μεταφορές
  • υπηρεσίες καθαρισμού
  • κομμωτήρια
  • κουρεία και κέντρα αισθητικής
  • υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
  • σχολές οδηγών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον, την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top