Self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το κάνουν

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές που δε θα κάνουν το self test

Αυστηρές επιπτώσεις, που θα φτάνουν έως τη μείωση μισθού ή την οριστική αποβολή, θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, που θα αρνηθούν η θα αμελήσουν να κάνουν self test.

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ό,τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς ισχύει και για άλλες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες το self test είναι υποχρεωτικό.

«Υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την άρση των μέτρων

Για τους μαθητές, που θα αρνηθούν ή θα αμελήσουν να κάνουν self test, η επίπτωση είναι η απουσία. Για τους εκπαιδευτικούς είναι η έγγραφη επίπληξη, η περικοπή του μισθού τους ή η οριστική αποβολή.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθεύονται το πρώτο διαγνωστικό τεστ από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα Δημοτικά-Γυμνάσια και φροντιστήρια

Τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα.

Παράλληλα, ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τη Γ’ Λυκείου, αλλά και και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αποκλειστικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες ή εξετάσεις για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών.

Self test: Ξεκινά τη Δευτέρα 10/5 η δωρεάν προμήθεια για τους εργαζόμενους

Η κυρία Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top