Self test μόνο για μαθητές κι εκπαιδευτικούς έως την Τετάρτη

Από την Πέμπτη διαθέσιμα για τους εργαζόμενους

Πώς γίνεται το self test - Αναλυτικά οι οδηγίες. Βίντεο από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Μόνο για μαθητές κι εκπαιδευτικούς θα είναι διαθέσιμα τα self tests από τα φαρμακεία έως την Τετάρτη, ενώ οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας στο παραπάνω διάστημα θα μπορούν να προμηθευτούν τα self tests των δύο επόμενων εβδομάδων. 

Self tests: Διάθεση μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έως την Τετάρτη 12/5

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 10 – 16 Μαΐου και 17 – 23 Μαΐου και το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) μέχρι τις 23 Μαΐου.

Η προμήθεια των self tests γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τι ισχύει για τα υποχρεωτικά self test στο Δημόσιο: 6 ερωτήσεις- απαντήσεις

Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Self-test: Υποχρεωτικά και στο δημόσιο – Σε ποιους άλλους θα χορηγούνται

Self tests: Ποιοι εργαζόμενοι τα δικαιούνται δωρεάν

Self tests υποχρεούνται να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους εξής τομείς:

  • Λιανεμπόριο
  • Εστίαση
  • Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες
  • Μεταφορές
  • Υπηρεσίες καθαρισμού
  • Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής
  • Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
  • Σχολές οδηγών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η προμήθεια των self tests θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Self test: Αναλυτικές οδηγίες - Πώς γίνεται και για ποιους είναι απαραίτητο

self tests που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self tests από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δύο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top