Κορωνοϊός: Δύο δήμοι στο «βαθύ κόκκινο»- Σε καθολικό lockdown οι Καστανιές

Τα κρούσματα στο Μεσολόγγι έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 μέρες

Οι περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», όπως τις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου - «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, πρόκειται για τον δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και τον δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο. 

Νέα μέτρα: Τι ανοίγει και τι αλλάζει από αύριο - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ειδικότερα, στο Μεσολόγγι παρατηρείται μια «επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων». Τα κρούσματα στην περιοχή έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 μέρες. «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49, ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και των γύρω περιοχών, όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού, να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

Κάλυμνος: Καθολικό lockdown αποφάσισε η Πολιτική Προστασία

Ακόμα, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου, μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Κάλυμνο.

Τέλος, ανάμεσα στις περιοχές που βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο και εντάσσονται στο κόκκινο είναι η Χαλκιδική , το Διδυμότειχο και οι δήμοι Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας, Ορεστίδος, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top