Γηροκομείο Χανιά: Κατά της Περιφέρειας Κρήτης στρέφονται οι οικογένειες

«Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο»

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το γηροκομείο

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η δικηγόρος οικογενειών που έχουν προβεί σε σοκαριστικές καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά, Μαρία Παπαδάκη. 

Όπως δήλωσε η κ.Παπαδακη, η αναφορά που υπέβαλε αφορά τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφερειας Χανίων, που είναι οι εποπτευουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής. «Μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του γηροκομείου» ανέφερε σε δηλώσεις της η ίδια. 

Γηροκομείο Χανιά: Ζητά την εξέταση 95 μαρτύρων ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

«Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς τον νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας.

Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθουν από την εποπτεύουσα αρχή.

Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πώς γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» ανέφερε, παραπεμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης. 

Γηροκομείο Χανιά: Στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

«Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος. 

Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μαρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο» είπε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top