Τζανάκης για AstraZeneca: «Η θρόμβωση από κορωνοϊό είναι πολύ πιο πιθανή»

Πότε θα δούμε μείωση των διασωληνομένων στις κλινικές covid-19;

Όλα όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης σε πρωινή εκπομπή του Mega (29/4/21)

Σε ενδιαφέρουσες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας προχώρησε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας Νίκος Τζανάκης σε πρωινή εκπομπή του Mega.  

O καθηγητής πενυμονολογίας, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον κίνδυνο για θρόμβωση από τον εμβολιασμό με AstraZeneca, τονίζοντας πως όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. 

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40 - 44

Με αφορμή και την δήλωση του Προέδρου του Σύριζα, Αλέξη Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα εμβολίων» και «πολίτες β’ κατηγορίας», ο Νίκος Τζανάκης είπε: «Θα πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί ότι οι πιθανότητες για θρόμβωση είναι απειροελάχιστες. Οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30 –39 θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς αποτελούν μια ομάδα που κοινωνικοποιείται αρκετά. Η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό και να κάνει θρόμβωση από αυτό είναι χιλιάδες φορές πιο πολλαπλάσια».  

Μαγιορκίνης: Η ανοσία στη Μ. Βρετανία οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως θα υπάρχει ελεύθερη επιλογή εμβολίου αλλά αργότερα. Τόνισε δε, τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού. 

«Μέσα Ιουνίου η μείωση των διασωληνωμένων» 

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε και σχετικά με την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα, η οποία «ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς μετά τις 10-15 Απριλίου». Αυτό φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό των νέων νοσηλειών.  

«Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πνευμονολογίας.  

Κορωνοϊός: Δύο νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» από τη Μεγάλη Πέμπτη

Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε και στην χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων κατά του κορωνοϊού, λέγοντας πως αυτό που έχει ήδη εγκριθεί φαίνεται να βελτιώνει αισθητά το δείκτη της νοσηλείας, ενώ για το φάρμακο από το Ισραήλ είπε πως είναι σε κλινική δοκιμή με υποσχόμενα αποτελέσματα. 

SMS μετακίνησης: Γιατί δεν καταργήθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη

Τέλος, ο καθηγητής πνευμονολογίας δήλωσε πως το άνοιγμα της εστίασης δε συνεπάγεται αναγκαστικά την αύξηση των κρουσμάτων, αφού θα βοηθήσει στην μετατροπή των ανοργάνωτων κοινωνικών επαφών σε οργανωμένες και επιδημιολογικά επιτηρούμενες.  

«Αν τηρηθούν όλα αυτά, μπορεί να έχουμε και ωφέλεια ως προς τους επιδημικούς δείκτες», τόνισε ο κύριος Τζανάκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top