Μαγιορκίνης: Η ανοσία στη Μ. Βρετανία οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca

Όσα είπε ο καθηγητής για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τον κόσμο

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τα στοιχεία της πανδημίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την περίπτωση της έξαρσης κρουσμάτων και νεκρών στην Ινδία αλλά και την σωτήρια συμβολή στη μείωση των νεκρών του εμβολίου της AstraZeneca στη Μεγάλη Βρετανία μίλησε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Μεγάλη Τετάρτη ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 2.781 κρούσματα σήμερα - 805 διασωληνωμένοι και 63 νεκροί

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, τα δεδομένα της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα έχουν αλλάξει λόγω της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων στην πολυπληθή Ινδία που φθάνει το 40%. 

Όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας επεσήμανε ότι οι δείκτες δείχνουν σημαντικά στοιχεία βελτίωσης ειδικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι 4.092 ασυμπτωματικά στην πλειονότητά τους κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από τα self tests. Επίσης, αναφέρθηκε και στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λέγοντας ότι ο αριθμός των εισαγωγών είναι μικρότερος από τα εξιτήρια που δίνονται κάθε μέρα.

Κορωνοϊός: Αποκλιμάκωση για δεύτερη εβδομάδα - Κάτω από 1 το Rt

Τέλος, τόνισε ότι η ανοσία της αγέλης στη Μεγάλη Βρετανία οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο έλαβαν 22 εκατ. άνθρωποι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top