Κορωνοϊός: Αποκλιμάκωση για δεύτερη εβδομάδα - Κάτω από 1 το Rt

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση

Αποκλιμακώνεται η πανδημία στη χώρα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 2.781 κρούσματα σήμερα - 805 διασωληνωμένοι και 63 νεκροί

Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%, ωστόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε πολλές περιοχές παραμένει υψηλός.

Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι περίπου 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Οι ΜΕΘ στην επικράτεια παρουσιάζουν πληρότητα 90%. Σημαντικό είναι ότι ο δείκτης Rt βρίσκεται κάτω από την μονάδα, στο 0,97%, δήλωσε η καθηγήτρια.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.200 κρούσματα στην Αττική - 413 στη Θεσσαλονίκη

Σημείωσε όμως ότι η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν την τήρηση των μέτρος προστασίας καθώς η χαλάρωση θα σημάνει εκ νέου αύξηση του ιικού φορτίου.

Διπλή μάσκα κατά τον εκκλησιασμό

Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων και κατά τον εκκλησιασμό σημειώνοντας ότι είναι σημαντική η χρήση διπλής μάσκας.

Όσο για το πασχαλινό τραπέζι, ανέφερε ότι καλό θα ήταν να κάνουμε self test προκειμένου να είμαστε ασφαλείς τόσο εμείς όσο και οι γύρω μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top