Κορωνοϊός: Δύο νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» από τη Μεγάλη Πέμπτη

Οι περιοχές που βγαίνουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Απόσπασμα από τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά τη Μεγάλη Τετάρτη

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται οι: Π.Ε. Καβάλας, Π.Ε. Ρεθύμνου, Π.Ε. Αργολίδας και ο δήμος Κισσάμου Χανίων.

Οι περιοχές που βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Όπως ανακοίνωσε χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) οι εξής περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
  • η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας
  • η περιφερειακή ενότητα Κω
  • ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού
  • ο δήμος Γρεβενών
  • ο δήμος Καρδίτσας
  • ο δήμος Σπετσών
  • ο δήμος Κύθνου

Μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Π.Ε. της χώρας

Παράλληλα, όπως τονίστηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Σύσταση σε 9 περιοχές

Επιπλέον, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στις περιοχές αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή και είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, 'Αρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ειδικά για αυτές τις περιοχές, απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων, ενώ είπε ότι στο σύνολο της επικράτειας η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top