Πάσχα 2021: Χωρίς πομπή οι επιτάφιοι, προσκύνημα μόνο εκτός ναών 

Πασχαλινό τραπέζι μέχρι 9 άτομα και SMS - Oι περιοχές σε βαθύ κόκκινο

Χωρίς πομπή και στο προαύλιο του ιερού ναού θα γίνει το φετινό Πάσχα η περιφορά του επιταφίου, ενώ το προσκύνημα του κουβουκλίου θα γίνει μόνο εκτός των ναών, διευκρίνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για εκκλησίες, εορταστικά τραπέζια, μετακινήσεις

Προβλέπεται αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εντός ναών και ένα άτομο ανά 10 τ.μ. εκτός ναών και πάντα με τα μέτρα προστασίας που είχαν ήδη ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα (διπλή μάσκα, τήρηση αποστάσεων κλπ).       

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Επιτρέπονται όλες τις μέρες από τη Μεγάλη Πέμπτη

Mέχρι και την Κυριακή του Πάσχα (δηλαδή και το βράδυ της Ανάστασης, το Μεγάλο Σάββατο) το ωράριο στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορίας είναι 5 π.μ. – 10 μ.μ. 

Την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια self test  σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ    

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου. 

Κικίλιας: Από τις 5 Μαΐου SMS για εμβολιασμό στους πολίτες 40 - 44 ετών

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») εντάσσονται η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών, ο δήμος Κύθνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top