Διαδημοτικές μετακινήσεις: Επιτρέπονται όλες τις μέρες από τη Μεγάλη Πέμπτη

Tο ωράριο κυκλοφορίας από τις 3/5 - Παραμένουν τα SMS

Από αύριο το πρωί Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι  παραμένει τελικά, μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων (Νομών), η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για εκκλησίες, εορταστικά τραπέζια, μετακινήσεις

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ  

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με τον κωδικό 6 θα γίνεται η μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου). 

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Νέα μέτρα: Με τι κωδικό μετακίνησης θα πηγαίνουμε για καφέ και φαγητό

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top