Κικίλιας: Από τις 5 Μαΐου SMS για εμβολιασμό στους πολίτες 40 - 44 ετών   

Απάντηση σε Τσίπρα: Δεν υπάρχουν πολίτες β΄ κατηγορίας, δεν ξεστοκάρουμε

«Από 5 Μαΐου επιταχύνουμε, σε καθημερινή βάση θα διενεργούμε σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη  σημερινή ενημέρωση  για τον κορωνοϊό.  

Εμβολιασμοί: Οι 40 – 44 θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε συγκεκριμένα για τους εμβολιασμούς:

«Από τη Μεγάλη Δευτέρα «σπάμε» καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών:

Μ. Δευτέρα: 61.574 εμβολιασμοί

Μ. Τρίτη: 61.859  εμβολιασμοί    

Σήμερα, Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά».

Εμβολιασμοί: Μέσα στον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 – 29 ετών

Μάλιστα ο Υπουργός πρόσθεσε ότι «από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΔΕΝ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ    

Ο  Υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση απάντησε επίσης στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση «ξεστοκάρει εμβόλια Astra Zeneca» στους πολίτες 30 - 39 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».  

Τσίπρας: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε»

 Αρχικά ο κ. Κικίλιας ανέφερε σχετικά με την Επιτροπή Εμβολιασμών ότι τα μέλη της δεν τα διόρισε  ο ίδιος. «Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή, την διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα και εγώ τους διατήρησα γιατί πρόκειται για εξαιρετικούς επιστήμονες» τόνισε ο Υπουργός Υγείας ο οποίος εξήρε το έργο τους. 

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους» ανέφερε. 

«Δεν υπάρχουν συμπολίτες μάς β’ κατηγορίας στους οποίους ξεστοκάρουμε  εμβόλια» απάντησε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για όσα ανέφερε στη σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.  «Θα παρακαλούσα για θεσμική  αυτοσυγκράτηση» τόνισε μεταξύ άλλων, «φωτογραφίζοντας» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσα υποστήριξε σήμερα.   

Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι χάρη στον προγραμματισμό θα έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι πολίτες μέχρι τα τέλη του Μαΐου στον εμβολιασμό, ενώ κάλεσε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτόν, «ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή το επόμενο διάστημα και μια καλή τουριστική περίοδο».     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top