Εμβολιασμοί: Οι 40 – 44 θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια

Διευκρινίσεις από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Όσα είπε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη για τους εμβολιασμούς στις ηλικίες 18 - 29 ετών

Με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και όχι αποκλειστικά με αυτό της AstraZeneca θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 40 – 45. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40 – 44 ετών. 

Εμβόλιο: Έρχονται κατ΄οίκον εμβολιασμοί - Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά

Όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 αυτό θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. 

Επίσης, υπενθύμισε ότι το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 45 – 49 ετών, οι οποίοι επίσης θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. 

Εμβολιασμός 30-39 ετών: Θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού που ακυρώθηκαν

Όσον αφορά στους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, ο οποίος θα αυξηθεί. 

Τέλος για όσους βρίσκονται στις ηλικίες 18 – 29, σε αντίθεση με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, που είπε σήμερα ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει στα μέσα Μαΐου, ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, αν όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού και τις παραδόσεις εμβολίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top