Εμβόλιο: Έρχονται κατ΄οίκον εμβολιασμοί - Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών - Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς πολιτών 30-39 ετών. Βίντεο από το δελτίο του Star (27/4)

Τον κατ' οίκον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Εμβολιασμοί: Κανονικά κλείνουν ραντεβού όσοι έχουν γεννηθεί το 1991

Όπως είπε στην ΕΡΤ η διευκόλυνση αυτή θα αφορά τον εμβολιασμό ατόμων 80-89 ετών, καθώς τα άτομα αυτά ενδέχεται να έχουν κινητικά προβλήματα και να αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή τους προς το εμβολιαστικό κέντρο.

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς γίνεται η εγγραφή στην υπηρεσία

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

  • Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού στο emvolio.gov.gr για τις ηλικίες 30-39 ετών. Την επομένη ημέρα και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, για όποιον δηλώσει θα μπορέσει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
  • Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44. Και αυτή ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.
  • Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 45-49 ετών για όλα τα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και των εκπαιδευτικών, ενώ το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 ετών.

Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για εμβόλιο

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους.

Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top