Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40 - 44

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω μεγάλης ζήτησης

Όσα είπε στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44 ετών, όπως προανήγγειλε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Εμβολιασμοί: Οι 40 – 44 θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για πολίτες ηλικίας 45 - 49 ετών. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εντός του επόμενου μήνα, θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Οι πολίτες έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν SMS για να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού τους. Το ραντεβού μπορεί να κλειστεί ηλεκτρονικά στο emvolio.gov.gr, σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ.

Εμβολιασμοί στην Ελλάδα ακόμα και στις διακοπές;

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. 

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα όπως και οι πολίτες 30 - 39 ετών θα εμβολιαστούν με AstraZeneca σε αυτή τη φάση του εμβολιασμού.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω μεγάλης ζήτησης

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε σήμερα το απόγευμα, θα υπάρξει άμεσα από απόψε αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Εμβολιασμοί: Παρατείνεται το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εντολή της κυβέρνησης, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μόνο την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

«Τη Μεγάλη Δευτέρα έγιναν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859. Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς» δήλωσε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top