Εμβολιασμοί: Παρατείνεται το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων

Κανονικά τα ραντεβού και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το πλάνο εμβολιασμών στην Ελλάδα

Επιταχύνεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας με τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν κανονικά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων με επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 24:00, όπως επίσης και συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών κέντρων.

Εμβολιασμοί: Θα γίνουν κανονικά το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα

Ειδικότερα, για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και για το χρονικό διάστημα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα, στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

Μετά από εντολή της κυβέρνησης, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μόνο την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Εμβολιασμοί: Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν τα εμβόλια οι 30άρηδες με ΑstraZeneca

«Κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δε θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη» δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Σειρά για τους εμβολιασμούς έχει πάρει η ηλικιακή ομάδα 55 - 59, καθώς την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και άλλων ηλικιακών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54
  • Τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39

Μάλιστα η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστεί με AstraZeneca και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σήμερα, είναι πιθανό να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες που θα ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες 40 - 44 και 45 - 49. Τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν οι νεότερες ηλικίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top